Natisni stran

Podjetje

Podjetje Stenko d.o.o. oz. takrat še Stenko Jože s.p. je bilo ustanovljeno leta 1982. Na začetku se je podjetje ukvarjalo z zbiranjem in čiščenjem odpadnih surovin. Prva lokacija podjetja je bila v hiši, stari v več kot 100 let. Hiša je bila v lasti starih staršev sedanjega direktorja.

 
Prvo poslovno soočenje je bilo zbiranje in čiščenje odpadnih surovin. Na začetku je podjetje zbiralo PVC kolute, ki smo jih prevzemali v podjetjih, ki so se ukvarjala s strojnim ključavničarstvom. Te kolute smo se v podjetju ročno očistili in jih vrnili nazaj v Železarno Jesenice, kjer so jih porabili za ponovno navitje varilne žice. Po odkritju prvega poslovnega uspeha se je porodila ideja o zbiranju in čiščenju PVC ročk od fiziološke raztopine, ki so bile ravno tako namenjene za odpad. PVC ročke smo ravno tako ročno očistili in jih nato prodali za polnjenje ibitola. Povpraševanje za to vrsto embalaže je bilo tako veliko, da smo organizirali odkup teh ročk v vseh hemodializnih centrih po tedanji Jugoslaviji.

 

Leta 1992 je sledila selitev v nove prostore v Industrijski obrtni coni Trzin. Novi prostori so v lasti podjetja. S selitvijo je sledil tudi novi poslovni izziv – čiščenje odpadnih oz. povratnih vinskih steklenic. Za to je bila potrebna tudi ena izmed večjih investicij, to je nakup stroja za čiščenje tovrstne embalaže. Nakup se je obrestoval. Stroj še dandanes brezhibno deluje.

 

Leta 1998 smo opustili čiščenje PVC ročk in se na slovenskem trgu prvič pojavili z lastnim proizvodom, v katerega je bilo vloženo veliko truda in volje – pločevinka 10kg in 20kg. Tovrstna izdelka se proizvajata še dandanes.

 

Sledil je nov poslovni izziv – grosistična prodaja steklene embalaže (kozarcev za vlaganje, steklenice za vino, sok, žganje…). Povpraševanje za tovrstno embalažo se je zelo povečalo in se povečuje še danes. Podjetje Stenko d.o.o. je bilo prvo na trgu s tako veliko izbiro steklene embalaže.

 

V letu 2008 smo tudi začeli z dozidavo novega objekta, ki ga bomo priključili k obstoječi hali in s tem pridobili novih 500m2 površine. Projekt naj bi se zaključil v letu 2010.

 

Da bi lahko odgovorili na zahteve naših kupcev po celostni ponudbi, bomo v letu 2010 odprli maloprodajno trgovino z steklenimi izdelki.

 

Podjetje danes šteje 20 zaposlenih in uspešno posluje že 36 let.